Rijnmondband 3

Sinds 28 maart 1996 is de Rijnmondband 3, ook wel RMB 3 genoemd, een niet meer weg te denken onderdeel van de Rijnmondband. De leden van RMB 3 zijn onder andere leden die na de show and marchingband wel graag willen blijven musiceren maar het iets 'rustiger' aan willen doen,

daarnaast kent de RMB 3 leden die niet eerder lid zijn geweest van de Rijnmondband, iedereen is dus welkom.

De optredens van RMB 3 zijn bijna altijd binnen, bijvoorbeeld bij gelegenheden (recepties ter gelegenheid van VUT, 25 jarig huwelijk, 50ste verjaardag) of bij instellingen (ziekenhuizen, verzorgingshuizen, wijkcentra). RMB 3 treedt dus niet, zoals de Jeugd- en Rijnmondband, op tijdens taptoes en parades. Het orkest staat vanaf 2017 o.l.v. Xander van der Ploeg.

RMB 3 bestaat uit ongeveer 30 leden die wekelijks repeteren om bestaand repertoire te vervolmaken en nieuw repertoire in te studeren. Zo bestaat het repertoire onder andere uit Nederlandse muziek, Zuid Amerikaanse muziek en pop. Kort gezegd wij zijn een podiumorkest met amusementsmuziek. De bezetting bestaat uit trompetten, bes-bassen, trombones, baritons, saxofoons en slagwerk.

Wil je meer informatie over de Rijnmondband 3?

Marijke van der Burg
Secretaris, Rijnmondband 3
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Demo
  • Postadres

   Postbus 127
   3100 AC, Schiedam

   Sociale media

  • Bezoekadres

   Lange Nieuwstraat 183
   3111 AJ, Schiedam

   Contact

   Telefoon: +31 (0)6 40 28 38 50
   E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.